Spring naar de inhoud

Het vooruitzicht op werkzekerheid doet jongeren kiezen voor een opleiding van PlastIQ Future

Diverse sectoren kreunen onder een tekort aan geschoold personeel, en dat is niet anders voor de kunststofverwerkende nijverheid. Daarenboven is de onderlinge strijd om talent tussen diverse bedrijven nog steeds een heet hangijzer. Er is werk genoeg, maar jongeren vinden niet altijd de weg naar een job op maat van hun kunnen of ambities. PlastIQ Future wil die doelgroep activeren door ze een financieel duwtje in de rug te geven en ze de weg te wijzen. Lukas Mispelaere en Zeno Masselis getuigen over hun zoektocht naar werk.

Lukas Mispelaere
Een eerste loon nog voor we een dag gewerkt hebben dankzij de opleiding voor operatoren van PlastIQ Future.
Lukas Mispelaere

Jongeren op zoek naar een baan met werkzekerheid

Het zijn onzekere tijden. We worden om de oren geslagen met negatieve berichtgeving en wat de toekomst brengt, dat weet niemand. Het is niet verwonderlijk dus dat mensen, in het bijzonder jongeren, op zoek gaan naar houvast en zekerheid.

Lukas: “Ik ben al een tijdje werkloos en was op zoek naar een vaste betrekking in een bedrijf. Ik zocht vooral iets waar ik met mijn technische bagage terecht kon. Ik heb even gezocht, maar kwam al snel op de website van PlastIQ Future terecht. Hier ontdekte ik het uitgebreide opleidingsaanbod. Na een kunststofbad van een aantal dagen, merkte ik dat de job als operator wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Dat werd trouwens ook bevestigd door de instructeurs en job coaches die mij begeleid hebben.”

Een betaalde opleiding met een leuk extraatje voor -26-jarigen

Als je een opleiding volgt bij PlastIQ Future kan je je werkloosheidsuitkering behouden en krijg je, na het voltooien van het traject operator, ook een leuk extraatje. Per fase in het traject wordt 500 euro uitgekeerd. Dat betekent dat als je de opleiding tot operator hebt afgerond je je ‘loopbaan’ start met een eerste loon, nog voor je effectief een dag gewerkt hebt. “1 500 euro verdienen met bijscholen geeft mij al wat ademruimte en heeft mee de doorslag gegeven om voor deze opleiding te kiezen”, vertelt Zeno.

“Maar de absolute reden waarom ik koos voor het traject is de werkzekerheid die de job biedt”, vult Lukas aan.

Bekijk het interview met Lukas Mispelaere en Zeno Masselis

Voordelen

01. PlastIQ Future biedt toekomstperspectief en zekerheid na korte opleiding

02. Je start je loopbaan met een eerste loon, nog voor je effectief een dag gewerkt hebt

03. PlastIQ Future activeert, begeleidt en geeft een (financieel) duwtje in de rug

Contact

In contact komen met een van onze medewerkers of heb je een specifieke vraag over onze diensten?

Vul het formulier in en stel ons je vraag. Wij nemen snel contact met je op.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info