Spring naar de inhoud

Dit is PlastIQ Future

PlastIQ Future is het nieuwe jasje dat we rond de schouders van het KIEM-project hebben gehangen. KIEM was jarenlang een houvast voor kunststofverwerkende bedrijven en werkzoekenden.

Werkgevers waren op zoek naar geschikte medewerkers voor het invullen van openstaande vacatures zoals operatoren en productiemedewerkers, werkzoekenden naar een laagdrempelige, maar goedbetaalde job. KIEM dokterde allerlei trajecten en opleidingen uit om aan de vraag van deze snel evoluerende markt te voldoen. En met succes.

Met PlastIQ Future kijken we naar de toekomst en de nieuwe uitdagingen waarmee bedrijven, en in het bijzonder werkzoekenden, geconfronteerd zullen worden.

We namen eind 2022 afscheid van de naam Kunststof Is Een Missie, maar blijven houden aan de kerntaak van het initiatief. We gaan met andere woorden door met het opleiden van werkzoekenden en zorgen zo voor de perfecte werknemer voor de leden-kunststofverwerkende bedrijven van PlastIQ. Daarenboven blijven we werkzoekenden tools aanreiken zodat ze een geschikte, goedbetaalde en instapklare job vinden.

  • Eerste stap richting jobzekerheid
  • Geen diploma of achtergrondkennis vereist
  • Gratis opleidingen en trajecten
  • Gratis attesten heftruckchauffeur en/of bediener rolbrug
  • Kortlopende opleidingen
  • Behoud van uitkering voor werkzoekenden
  • Opleidingen op maat van bedrijven
  • 1 500 euro na voltooien operatortraject (-26 jarigen)

Team

Vincent Mispelaere

Vincent Mispelaere

Directeur

Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel

Plastikos betekent in het Grieks letterlijk groeien of vormgeven. Dat maakt van kunststoffen een wonderbaarlijk materiaal dat veel meer in zijn mars heeft dan veel mensen denken. Door het flexibele karakter van het materiaal zijn kunststoffen enorm veelzijdig en voorzien ze meer dan andere substanties in onze hedendaagse behoeften.

Ulla
Bruggeman

Management assistant
ulla.bruggeman@plastiq.be

Ulla Bruggeman

Ulla Bruggeman

Management assistant

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Ik kan niet zonder kunststoffen, letterlijk. Kunststoffen laten mij genieten van de wereld rondom mij. Geen lenzen, zonder kunststof. Maar het is meer dan dat. Vrijwel alles waar ik van geniet, heeft een link met kunststoffen: van sportbenodigdheden tot de verpakkingen die mijn eten vers houden.

Els
Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt
els.dekleermaeker@plastiq.be

Els Dekleermaeker

Els Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt

E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststof is een baanbrekend product, nog steeds: van de eerste kunststofsoort bakeliet tot de kunststoffen die gebruikt worden om hoogtechnologische medische apparatuur mee te ontwikkelen. Kunststof maakt je leergierig en doet je zin krijgen in experimenteren.

Sofie
Kerkhof

Administratief medewerker
sofie.kerkhof@plastiq.be

Sofie Kerkhof

Sofie Kerkhof

Administratief medewerker

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen laten mij als fervent boekenwurm nog meer literatuur verslinden dan ik vroeger al deed. Ik neem mijn mobiele bibliotheek ook gewoon overal mee. OK, de geur van inkt heeft ook wel iets, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van mijn kleine e-reader.

Francis
Saelens

Technisch adviseur/instructeur
francis.saelens@plastiq.be

Francis Saelens

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur

Circular Materials Center
E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het materiaal is rechtstreeks en onrechtstreeks verbonden met alles wat ik leuk vind in het leven. Het maakt me open minded en zorgt er ook voor dat ik in goede gezondheid blijf.

Pieter
Remmerie

Job coach/instructeur
pieter.remmerie@plastiq.be

Pieter Remmerie

Pieter Remmerie

Job coach/instructeur

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

De kunststofwereld is er een vol mogelijkheden en wonderbaarlijke innovaties. Ondanks het soms kwalijke imago hoeven ze niet milieubelastend te zijn. Zolang we ze op een doordachte manier produceren, gebruiken en recycleren, is er geen vuiltje aan de lucht.

Aaron
Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen
aaron.demortier@plastiq.be

Aaron Demortier

Aaron Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen

Een tripje naar Mars, een roadtrip door de States of even facetimen met je beste vriend of vriendin? Zonder kunststoffen leefden we nog in de spreekwoordelijke middeleeuwen. We zijn allemaal verbonden met elkaar en één van de katalysatoren is kunststof. Want zowel in je telefoon, je gps, in satellieten en raketten zitten kunststoffen.

Nathalie
Massei

Job coach Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant
nathalie.massei@plastiq.be

Nathalie Massei

Nathalie Massei

Job coach Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant

Kunststoffen horen bij het dagelijkse leven. Het begint van bij het ontwaken met de telefoon die ik gebruik om het laatste nieuws te raadplegen tot het bijkomen van een drukke werkdag onder mijn fleecedeken. Zonder kunststoffen, geen comfortabel leven.

PlastIQ algemeen

Onze opleidingscentra

Competentiecentrum

Aalst

Aalst

Oudenaarde

Oudenaarde

Wondelgem

Je kan voor de opleidingen van PlastIQ terecht in het Oost-Vlaamse competentiecentrum van VDAB in Wondelgem. Ontdek opleidingen zoals ‘productiemedewerker kunststoffen’ en ‘operator kunststofmaterialen’ of volg een kunststofbad.

Opleidingscentrum

Circular materials center Kortrijk

In het CMC kunnen werkzoekenden of mensen die hun carrière een nieuwe wending willen geven terecht voor verschillende opleidingen die hen klaarstomen voor een job in de kunststoffen.

T2-campus Genk

T2-campus is een ‘TECHtalenthub’ waar levenslang leren gestimuleerd wordt en waar nieuwe ‘kunststoftalenten’ worden gevormd. Ook hier kan je terecht voor opleidingen in de kunststoffen.

Contact

In contact komen met een van onze coaches of heb je een specifieke vraag over onze diensten? Vul het formulier in en stel ons je vraag. Wij nemen snel contact met je op.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info